Monday, April 18, 2011

setia tu penting x??

Bak kata orang, cinta itu buta. Butakah orang yang tengah bercinta? Bagi aku kalau bercinta gila – gila, sah – sah dia tu buta sebab dikelabui kasih sayang dalam bercinta.
Dalam percintaan, mesti ada pantang larang dan peraturan serta apa – apa perlakuan yang kita kena jaga untuk mempertahankan cinta yang kita telah bina untuk menuju ke alam perkahwinan. Buat apa hampa bercinta lama – lama, tapi tak kawin – kawin ataupun hanya bercinta lama – lama, tapi hanya untuk syok – syok je. Nak rasa best ke tak kawin, tanya otai , yg da kawin. Haha
Kalau bercinta wajib setia pada pasangan masing – masing kerana kesetiaan tu boleh menjamin hayat sesebuah hubungan. Betul? Kalau dah hilang sifat setia dalam diri seseorang tu, kejap je sesebuah hubungan tu boleh hancur, nak bina bukannya senang, tapi nak runtuh berkecai sekejap je kan?
Bagi aku, kesetiaan ni merangkumi setiap perbuatan dalam hidup. Aku bukanlah seorang yang mengongkong ataupun suka meletakkan peraturan itu dan ini tetapi bagi akulah, setiap perbuatan tersebut pasti kena pada  gayanya.
ha.. so.. ap pon law nk setia tu agk2 la kn.. law da taw psngn kowg tu mcm hape tah~ baik break up je.. hahaha.. sng je aku ckp kn.. haha.. bkn la ap.. cme kdg2  sesuatu tu terjd ad hkmah disebalik nye...
kn3.....

No comments:

Post a Comment